Amerikalı spor giyim devi Nike, Cuma günü geç saatlerde Twitter'a hesabından yayınladığı bir videoda, "Bir kez olsun yapma, Amerika'da bir sorun yokmuş gibi yapma" dedi ve ırkçılık karşıtı önemli bir mesaj verdi.
Mesaj, ABD genelinde protestocuların bu hafta başında Minneapolis'te Afrikalı Amerikalı George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi sebebiyle sokaklara çıkmasının ardından geldi. Önemli bir dayanışma olarak rakip Adidas videoyu retweetledi ve beraberlik vurgusu yaptı.
Videoda Nike, "Irkçılığa sırtınızı dönmeyin. Bizden alınan masum hayatları kabullenmeyin. Bahanelerin arkasına saklanmayın. Bunun sizi ilgilendirmediğini düşünmeyin" gibi mesajlar verildi. Video özellikle siyah arka plan üzerine beyaz renkli yazılardan oluşturuldu.
Just Do It kampanyasına ithafen üretilen Don't Do It sloganı ile Nike ilk kez sosyal bir soruna tepki göstermiyor. Daha önce de şirket ırkçılığa karşı güçlü mesajlar yayınlamıştı. En son Amerikan Futbol oyuncusu Colin Kaepernick'in de yer aldığı bir reklam kampanyası ile uzun süre konuşulmuştu.