Deri ürünlerden hazır giyim ve daha fazlasına kadar, bilgilerini paylaşmak ve çıraklarına günlük destek sağlamakla yükümlü olan deneyimli ve sıradışı kıdemli denetimcilerinin cömertliği ve desteği sayesinde çıraklık deneyimini mümkün kılan Christian Dior'un bu olağanüstü atölye girişiminin genişlemesine öncülük eden insan kaynakları müdürü Emmanuelle Favre, bu girişim hakkında "Müşterilerimize olağanüstü ürünler sunabilmek için, bu zamana kadar süregelmiş teknik bilgilerimizi korumamız kesinlikle şarttır" diyor. "Biz kendimizi burada öğrenebildik ve öğrendiklerimiz sırayla çıraklarımıza geçecek" diye ekliyor.
Şirkette çırakların nasıl geliştiğine gelince, Christian Dior atölye ekibinin en genç üyelerinden yaratıcı bir şekilde katkıda bulunmalarını bekliyor. “Başlangıçta, onlara birçok şeyle ilgilenmelerini sağlamaya çalışıyoruz, böylece onlara öğretildikleri gibi uygulayabiliyorlar." diyen Christian Dior’un endüstri direktörü Maurizio Liotti aralarına katılan çıraklara ise "Çok hızlı bir şekilde çalışacaksınız. Müşteriler için gösteri ve prototip için parçalar var." şeklinde bir ön uyarıda bulunuyor. Dior Homme hazır giyim atölyesinde çırak olan Julie katıldığı eğitim hakkındaki izlenimlerini “Bir hocam yok, on veya on iki tane var! Bu kadar hızlı çalışmanın mümkün olacağına asla inanmazdım. Bana tasarımcılar tarafından gösterilen bir giysi yapımında her adımı görüyorum." cümleleriyle aktarıyor.
Christian Dior'un CEO'su Sidney Toledano “Etrafınızdaki insanların, takımınızın sonucu olarak büyüyorsunuz. Bunu bir sonraki nesle aktarmak bizim görevimiz." derken markanın kendi içinde gerçek bir aile olduğunu da bizlere açıkça yansıtıyor.