Tiffany, Danimarka’daki Pandora A / S (PNDORA.CO) ve Signet (SIG.N) dahil olmak üzere düşük fiyatlı rakip firmaları tercih eden, Y kuşağı kullanıcılarını kazanmak için mücadele ediyor.
Özellikle ABD ile olan uzun süreli ticaret savaşı ve daha güçlü bir döviz kuru nedeniyle Çin'deki büyümenin yavaşlaması, Tiffany'nin dünyanın en büyük ikinci ekonomisinden gelen turistlere bağlı satışlarını da etkiledi. Şirketin Amerika'daki net satışları üçüncü çeyrekte %4 düştü. Asya-Pasifik bölgesinde, Hong Kong'daki iş kesintileri nedeniyle Çin'de çift haneli büyümeye rağmen satışlar artmadı.
Şirket, satışların %49 oranında düştüğü Hong Kong'daki yabancı turistlerin düşük harcamalarının, yerel halkın talep artışını telafi ettiğini söyledi. Refinitiv’in IBES verilerine göre, genel olarak aynı mağaza satışları, döviz kurlarındaki dalgalanmaların etkileri hariç, çeyrek dönemde %1 arttı, ancak analistlerin ortalama %1.44 artış tahminine erişemedi.
Bernstein analisti Luca Salka, "Tiffany'nin Büyük bir potansiyeli var, ancak henüz ortaya çıkmadı. LVMH'nin devralmasının iyi etki göstereceğini düşünüyoruz" dedi. Fransız lüks eşya üreticisi LVMH, Tiffany'yi 16.2 milyar dolara satın almayı kabul etmişti.
Tiffany’nin net karı, 31 Ekim’de sona eren çeyrekte, bir yıl önce, 94.9 milyon dolar (veya hisse başına 77 sentten), 78.4 milyon dolara (veya hisse başına 65 kuruşa) düştü. Wall Street, hisse başına 85 sent kazanmasını bekliyordu.
Net satışlar büyük ölçüde değişmeden 1.01 milyar dolar seviyesinde kalırken, analistlerin ortalama tahmini 1.03 milyar dolar idi. Bu yıl yaklaşık %66 artış gösteren şirketin hisseleri son olarak 133.55 dolar oldu.