Peki nedir bu kuru fırçalamanın yararları?
Ölü deriyi temizlemek: Yirmili yaşlarda ve öncesinde kuru fırçalamaya gerek duymuyoruz çünkü cildimiz otomatik olarak kendini yeniliyor. Fakat yaş aldıkça vücudun bu performansı düşüşe geçiyor ve desteklemek gerekiyor.
Lenf sistemini uyarmak: Cildimiz sayesinde vücudumuzdan toksinleri atıyoruz. Eğer cildimiz çok fazla ölü deri hücresi içeriyorsa toksinleri atma etkinliği azalıyor. Kuru fırçalama bu ölü deriyi temizleyerek lenf sisteminin fonksiyonlarını yerine getirmesine yardımcı oluyor ve hastalıklara yakalanma ihtimalini azaltıyor. .
Selüliti azaltmak: Hepimizin belasını aslında listenin başına eklemeliydim! Biliyorsunuz selülit oluşumunun başlıca sebepleri dolaşım yetersizliği, ödem oluşumu, yüksek yağ oranı, rafine şekerli ve toksik beslenme. Kuru fırçalama hücreleri uyararak derinin altındaki toksinleri çıkarıyor ve doğal bir selülit karşıtı görevi üstleniyor. .
Gözenekleri açmak: Makyaj başta olmak üzere bir çok kirletici unsur gözeneklerimizin kapanmasını sağlıyor. Bu da karaciğer ve böbreklerimizin bu kirlilikten kurtulmak için gereğinden fazla çalışmasına sebep oluyor. Kuru fırçalama gözenekleri açarak bu organların fazla efor sarf etmesini engelliyor.
Peki nasıl uygulayacağız?
Kuru fırçalamanın uygulaması ise gayet basit. Vücudunuzun her yerine ulaşabilecek uzunlukta doğal kıllara sahip fırçanızın olması yeterli. Sentetiklerden kaçınmazı öneririm. Bence kuru fırçalama için duşumuz en uygun yer. Kıyafetlerimizi çıkarıp, vucudumuzu ıslatmadan uygulamaya başlayabiliriz. Vücut kuru olmalı. Ayak tabanlarından başlayarak, hareketler kalp yönüne doğru olacak şekilde fırçalamaya başlıyoruz. Genital bölge ve göğüs ucu fırçalanmıyor. Karnı saat yönünde hareketlerle fırçalayın. Avuç içi, kollar, omuzlar yukarı kalp yönüne doğru, boyun, boğaz ve göğüsler aşağı kalp yönüne doğru atlamadan devam ediyor ve tüm vucudumuzu fırçalıyoruz. Daha sonra ölü hücreleri, deriyi atmak için ılık suyla duşa başlayıp, soğuk suyla bitiriyoruz. Duştan sonra tatlı badem veya hindistan cevizi yağıyla vucudumuzu nemlendiriyoruz. Ve işlem tamam!
Kuru fırçalama basit bir işlem olsa da yine de dikkat edilecek hususlar var. Özellikle hassas bir cildiniz varsa önce küçük bir bölgede test edip sonuçlarını gözlemek mantıklı. Eğer bir sorun yoksa 3 ay boyunca her sabah 5 dakika, en az 3 dakika yapmanızı öneririm. Ben yazın 3 dakika yapmayı tercih ediyorum. Daha sonra haftada 3’e düşürerek devam edin. Ayrıca fırçalamayı acele etmeden, nazik bir şekilde yapmaya özen gösterin.
Ben bunu meditasyon yapar gibi uyguladım ve çok hoşuma gitti. Sonuçta bu kendimize değer verdiğimiz bir aktivite. Bu arada, uykuyu kaçırabileceği için akşam uygulanması; iltihaplı, yaralı, varisli yerlere uygulanması önerilmiyor. Kılcal damarları ince olanlar da dikkatli kullanmalı.
.
Son olarak da küf oluşumunu engellemek için ayda bir fırçayı temizleyin. Ben bunun için sirkeli su kullanıyorum ve fırçayı güneşte kurutuyorum.
Benim tercihim kaktüs kıllarından yapılmış The Body Shop'tan aldığım bir fırça.
Hepinize cildinizin bebek gibi parladığı güzel günler dilerim.