Başkasında çok beğenip “ben de yaptıracağım” deseniz bile iş o sandalyeye oturup iğnenin ucunun derinize değmesi aşamasına geldiğinde vazgeçenlerdesiniz, bu biraz da acı eşiğinizle ilgili bir durum. Ancak yalnızca acı eşiğiyle açıklamak doğru olmaz. Kimileri için çok acıtan bir uygulama olan dövmeyi kimileri güle oynaya yaptırıyor. Bunda dövmenin nereye yaptırıldığı, boyutu, kullanılan renklerin çokluğu da etkili oluyor. İlk olarak şunu bilmelisiniz, “dövme acıtmaz” demek doğru değil. Öyle ya da böyle deri altınıza bir iğnenin ucunun girdiğini unutmayın. Elbette canınız acıyacak. Ancak seçtiğiniz bölge ve dövme türüyle bu acıyı daha hafif bir şekilde atlatmanız mümkün oluyor. Ama büyük, renkli bir dövme yaptırmak istiyor ve zorlu bir bölge veya vücudunuzda derinizin ince olduğu bir alanı tercih ediyorsanız acıya da katlanmanız gerekiyor. “Gülü seven dikenine katlanır” sözü tam da buraya uygun düşüyor. Hem dövme yaptırmak istiyor hem de canınızın acımasından korkuyorsanız uzak durmanız gereken noktalar şunlar: Ayak altı, diz kapağı, baldır içi, koltuk altı, kol içi, kulak çevresi, boyun, omurga üstü, kuyruk sokumu, kaburga altı, kafa derisi, meme, dudak içi ve parmaklar. Canınız “çok acımadan” vücudunuza dövme yaptırabileceğiniz bölgeler ise şunlar: Kalça, arka baldır, kol üstü ve omuz.
Dövmenin Acısını Azaltmak İçin İpuçları:
Dövme yaptırırken acıyı azaltmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Eğer bu detaylara dikkat edilirse daha acısız bir süreç geçirmek mümkün olabiliyor. Dövmenin acısını azaltmak için ipuçlarını şöyle sıralayalım:
- İyi uyumak acı eşiğini yükseltmek için önem taşıyor. Ertesi gün dövme yaptıracak olanların uykularını iyi almış olmaları gerekiyor.
- Özellikle kadınların özel günlerinde dövme yaptırmamasını tavsiye ediyoruz. Bu dönemlerde canınız normal günlerinize göre biraz daha fazla acıyabilir.
- Alkolden uzak durmanız da acıyı hafifletmek adına önem taşıyor.
- Kemikli bölgelerin her zaman daha fazla acıdığını unutmayın ve dövme yaptıracaksanız kemiksiz bir bölgeyi tercih etmeye özen gösterin.
Dövme yaptırmadan önce nasıl bir dövme istediğinize, dövme modeline iyi karar vermelisiniz. Çünkü dövme sildirmek yaptırmaktan çok daha acılı bir süreç. Aynı zamanda nasıl ki her gün aynı şeyi giymekten ya da aynı takıları kullanmaktan sıkılıyorsanız dövmenizden de bir gün sıkılabileceğinizi göz ardı etmeyin. Bu nedenle sizin için anlamı olan, sizi en doğru şekilde ifade edeceğini düşündüğünüz ve mümkünse her baktığınızda gözünüze çarpmayan, vücudunuzun göremeyeceğiniz bir noktasına dövme yaptırmanızda fayda var.
Dövme Fiyatları
Dövme bir süre sonra sıkılabileceğiniz riskli bir süsleme olduğu kadar pahalı da bir uygulama. Elbette uygulanan teknikler, yapılan yerin kalitesi, dövmeyi uygulayan kişinin ustalığı, boyutu ve renkleri dövme fiyatlarını etkiliyor. Çok büyük ve renkli bir dövme yaptırmak istiyorsanız bütçenizi de ona göre ayarlamalısınız.
Dövme Bakımına Dikkat;
Dövme yaptırdıktan sonra özellikle ilk birkaç gün enfeksiyon kapmamak için bakımına çok fazla özen göstermeniz gerekiyor. Bu aşamada dövmeyi yaptırdığınız mevsim önemli. İlk birkaç gün dövmenize su değmemesi ve güneş görmemesi gerektiği için yaz mevsimini tercih etmemeniz dövmenizin bakımını kolaylaştırabilir. Sonbahar ve kış mevsimleri dövme yaptırmak için en uygun mevsimler.