× BRAND STORY MODA
Moda Haberleri Trend ve Stil Sokak Modası Radar Alışveriş DekorasyonTümü
HAYAT
Söyleşiler Spor Koçun Sağlık / Bakım Gezinti Mekanlar Sinema / Müzik Etkinlikler Kendin YapTümü
EXCLUSIVE MAGAZİN
Kırmızı Halı İlham Al Tarzı Ne ÜnlülerTümü
DEFİLEÜRÜN İNCELEMESİ
Hayat / Sağlık / Bakım

KENDİME NOTLAR // BAŞLANGIÇ

Öğrendiğim, hayatımda uygulamaya çalıştığım şeyleri, kendime hatırlatmak için kısa kısa notlar tutuyorum. Zaman zaman okuyorum ve kendime hatırlatıyorum.

by Merve Karacaoğlu 17/02/2020
Duygular, düşünceler, evrenin dengesi ile bunları uygulamak her zaman kolay olmuyor ama ne demişler önemli olan niyet.

Farkında olursak, adım atmamızın daha kolay olacağını düşünüyorum. Hayatında olup biten her şey, böyle olması gerektiği için yaşandı. Tüm yaşananlardan ders alman içindi.

Kendine şu iki soruyu sor; Bundan ne öğrenmeliyim ve bunun benim tekamülüme katkısı nedir? Sonrasında deneyimlerinden ders çıkarmış ‘yeni kendin’ ile yoluna devam et.

Ne düşünüyorsan osun ve ne düşünüyorsan enerjin oraya akıyor. Affedemediğin durum ve kişilere her öfkelendiğinde senin enerjinden çalındığını hatırla.

Evrende herkese yetecek sonsuz, sınırsız bolluk bereket, başarı enerjisi var. Niyetlerini, arzularını imgelerken hem kendin hem de başkaları için, kendinin ve bütünün hayrına gerçekleşmesine niyet et. 

Zaman akıp gidiyor. Yatay beslenen, dedikodu, yargı, hasetlik içeren sohbetler yerine, etrafını dikey beslenen seninle fikirlerini, hayallerini, amaçlarını, farkındalıklarını paylaşanlarla çevrele. 

Niyetlerinde sadece ihtiyacın olan şeyleri dile. İstiyorum yerine seçiyorum, niyet ediyorum, oldu oldu oldu kelimelerini kullan. İstiyorum demek erteleme enerjisini çağırır. Bana gelmez, nerede bizde o şans gibi cümlelere dikkat et. Bu olumsuz kalıplar tüm akışı durdurur.

Senin şikayet ettiğin durumlar bir başkasının hayalini süslüyor olabilir. Evrendeki dengeyi hatırla. Elindekilerin değerini bil, şükret.

Pozitif olmak, olumlu düşünmek karanlık yanlarının olmadığı anlamına gelmez. Hepimiz negatife düşüyoruz ama burada önemli olan bu enerjinin seni kontrol etmesine izin vermemen.

İlişkilerde alman gereken dersleri alıp, karşılıklı öğrenme bittikten sonra senin frekansın yüksek, karşındaki negatifte devam ediyorsa rezonans kanunları gereği bu ilişki biter. Israrla sürdürmeye çalışmak, hem senin enerjinden çalar hem de önüne çıkacak yeni mucizelerin akışına müdahale eder. Alman gerekeni al, sevgiyle vedalaş, akışta kal. Eğer sevdiyseniz, kendime notların devamını da paylaşabilirim. Sevgiler.

ÖNERİLER