Konsept belirleyin
İlk adım, bebek odanızın konseptini belirlemek olsun. Nasıl bir oda hayal ediyorsunuz? Hareketli, eğlenceli, dingin, renkli veya hepsi birden. Konseptinize karar verdikten sonra işi yarı yarıya halletmiş olacaksınız.
Renk ve malzeme seçimi
Odanızdaki detaylara dikkat ederek renk ve malzeme seçimine karar verin. Örneğin tavan yüksekliğiniz fazla değilse duvarla tavan mutlaka birbirine yakın tonlarda olmalı. Ben çocuk odalarında açık, pastel tonlar kullanılması taraftarıyım. Böylelikle aydınlık bir görünüm yaratacaksınız. Malzeme seçimlerinde de olabildiğince doğal, ahşap, organik malzemeler tercih etmelisiniz.
Güvenlik her şeyden önemli!
Bebek odasında öncelik tabii ki güvenlik. Köşeli ve sivri mobilyalardan uzak durun, bunlar yerine organik ve yumuşak hatlı mobilyalar seçmeye özen gösterin. Ayrıca karyola parmaklıkları aralıklarını ideal ölçülerde ayarlamak, pencereler için güvenlik kilidi kullanmak, prizleri güvenlik kilidi olan modellerden seçmek gibi önlemler bebek odalarında çok önemli.
Tüm bunlar dışında dikkat etmeniz gereken bir şeyi daha hatırlatmak isterim o da halılar. Anti-alerjik, anti-bakteriyel halılar tercih edin.
Aydınlatmadan korkmayın
Bebeğiniz her an uyanabileceği için günün her saatinde kullanabileceğiniz aydınlatma elemanlarını seçin. Odanın genel aydınlatması dışında küçük baş ucu lambaları veya duvara monte aydınlatma elamanlarından yararlanın. Hem kullanışlı hem dekoratif olacaktır.