Tasarımcının ayakkabı tutkunları için başlattığı ‘’ Gülümseme Girişimi’’ İngiltere Mental Sağlık Vakfı ile bir araya gelerek mental sağlığımızı koruyarak sakin kalmamızı, yaratıcılığımızı kullanmamıza fırsat vererek girişimde bulundular. Blahnik, renklerle boyama yapmanın terapi etkisi üzerine dikkat çekti.
Tasarımcı “Eskiz yapmak, boyamak stres zamanlarında rahatlatıcı bir etkinliktir. Blahnik, "Yaratıcı özgürlük bir kaçış biçimidir, şimdi her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bir şey. Yaratıcılığımı sadece kendi hayal gücümü eğlendirmek için değil, aynı zamanda başkalarına mutluluk getirip gülümseterek kullanmayı umuyorum! Hepimiz neşeyi yayalım, yaratıcılığı paylaşalım ve birbirimize ilham verelim." Açıklamasında bulundu.
Yaptıkları çalışmaları yayınlamak isteyenler, #ManoloBlahnikSmiles hashtag'i ile sosyal medyalarından paylaşımlarda bulunabilirler. Modaevi’nin ikonik 5 modelinin görselinin bulunduğu online boyama kitabına buradan ulaşmanız mümkün.