Henüz 16 yaşında olmasına rağmen uluslararası başarılarıyla dikkat çeken piyanist İlyun Bürkev, şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO) ile çıktığı Avrupa turnesinde klasik müziğin en prestijli sahnelerinden biri olan Hamburg Elbphilharmonie sahnesinde izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Bu yıl “Müzik Metropolü İstanbul” temasıyla düzenlenen Schleswig-Holstein Müzik Festivali kapsamındaki konser, Bürkev’in kariyerinde unutulmaz bir dönüm noktası oldu. İstanbul AKM Opera Salonu ve Bursa’daki konserlerin ardından Avrupa’nın önde gelen salonlarında devam eden turne, genç sanatçıyı binlerce müzikseverle buluşturdu.
Turnenin Öne Çıkan Anları:
Bürkev, turne kapsamında Grieg’in La minör Piyano Konçertosu Op. 16 adlı eseri seslendirdi. Bürkev, eserle ilgili olarak şunları söyledi: "Bu eseri birçok yerde çalma fırsatı buldum. Sevgili Cem Mansur'la geçtiğimiz sene İKSV'nin 52. İstanbul Müzik Festivali açılışında da çaldık. Hem kendi ruhuma çok yakın hem de orkestra ve şef açısından çok güzel bir eser."
Elbphilharmonie performansının ardından 4 Eylül’de Prag Smetana Hall ve 7 Eylül’de Viyana MuTh Konzertsaal konserleriyle de dinleyicilerden coşkulu alkış alan Bürkev, turneyi şu sözlerle değerlendirdi: "Bu yaşta bu orkestrayla ülkemizi temsil etmek ve böylesi bir festivalde yer almak çok mutluluk verici."
Avrupa turnesi ve özellikle Elbphilharmonie performansı, genç sanatçının kariyerinde bir dönüm noktası olurken, Türk gençlerinin klasik müziğin uluslararası sahnelerde yükselişini de bir kez daha gözler önüne serdi.